De eerste stap

SPORTKLACHTEN

Wat kunnen we er samen aan doen?
BEL NU
‘Martijn kijkt verder dan de klacht alleen’

Osteopathie en Sport

Osteopaten worden steeds vaker benaderd door sporters voor behandeling. Niet alleen bij klachten maar vooral om te zorgen dat het lichaam optimaal kan blijven functioneren tijdens en na de sportactiviteiten. De belasting van het sporten op het lichaam is normaal gesproken veel hoger dan  in je dagelijks leven. Daarbij is het belangrijk dat het hele systeem zo goed mogelijk functioneert: vrij bewegen, goed compenseren en herstellen na de sportactiviteit. Dit voorkomt blessures en zo kom je als sporter tot de beste prestaties!

 

Het maakt het niet uit of je topsporter bent of recreatieve sporter, of je 20 of 65 jaar oud bent. Osteopathie kan heel goed helpen bij zowel de behandeling van sportletsels als het voorkomen van nieuwe blessures. Ook als je begeleid weer wilt gaan sporten na een blessure kan de Osteopaat je helpen. Heb jij al een tijd die vervelende sportblessure of een blessure die steeds weer terug komt? Maak een afspraak en ik ga zien of ik de echte oorzaak kan vinden zodat jij daarna wel weer lekker kunt sporten en vooral kunt blijven sporten.

Waar komen je sportgerelateerde klachten vandaan?

De oorzaak van klachten is  niet altijd even duidelijk. Het kan een lokaal probleem zijn, bijvoorbeeld als een voetballer een trap tegen zijn enkel krijgt en deze vervolgens verstuikt. Vaker echter is het bij aanvang niet duidelijk waarom een blessure optreedt of steeds weer terugkomt. Alleen lokaal behandelen van de symptomen is dan ook niet voldoende. Osteopathie is door de brede kijk naar het lichaam de beste methode om de oorzaak van de klachten te kunnen achterhalen en daarmee de sportklacht blijvend te laten herstellen. 

PREVENTIE

Voorkomen is beter dan genezen

Als Osteopaat wil ik graag sporters de juiste behandeling geven als ze klachten krijgen, maar nog veel liever wil ik voorkomen dat je als sporter klachten krijgt. Osteopathie is gebleken een goede methode om het lichaam de juiste ondersteuning te geven om beter bestand te zijn tegen de krachten  die de intensieve sportbelasting op het lichaam geeft. Door periodiek langs te komen, kan ik als Osteopaat zorgen dat jouw lichaam in optimale conditie blijft om op het hoogst mogelijke niveau te sporten.

 

 

Sportbelasting moet je niet onderschatten. Een tennisspeler die met volle kracht serveert, zet zijn hele lichaam in. De nek draait volledig, het schoudergewricht komt in eindstand, de wervelkolom strekt volledig in combinatie met een draaibeweging. Op het moment van slaan komt alle kracht vanuit die eindstand in een tegenovergestelde beweging en met een hoge snelheid terug. Daarna moet de speler tegelijkertijd landen en klaar zijn voor de volgende slag. Het hele lichaam moet dus vrij kunnen bewegen!

Ostheopathie & Sport

Wat kan Osteopathie voor je betekenen?

De beweging komt uit het hele lichaam en dus is het belangrijk dat het hele lichaam optimaal functioneert. Hierbij kijkt de osteopaat naar de verschillende systemen in het lichaam die invloed hebben op de sportprestaties zoals het functioneren van de spieren en gewrichten. Het lichaam is echter meer dan alleen spieren en gewrichten. Ook organen, het zenuwstelsel, de schedel met de verschillende zintuigen, de hormonale balans en leefstijl zijn erg belangrijk om te beoordelen. Je ziet dus dat echt het hele lichaam wordt meegenomen. Het doel is om een optimale functie en belastbaarheid na te streven waarmee de sporter net die extra stap kan zetten naar een verbetering van zijn prestaties. 

[contact-form-7 id="1091" title="Contact"]