KLACHTEN

Van klacht naar kracht

Samen werken aan een oplossing
BEL NU
‘Dan weet je ineens weer hoe vrij je eerst kon bewegen!’

Herken je deze klachten?

Veel mensen ervaren klachten waar ze veel last van hebben, maar waar ze toch (en soms lang) mee doorlopen:

  • Na iedere werkdag ervaar je een enorme hoofdpijn
  • Je hebt klachten die maar niet willen herstellen
  • Je functioneert steeds moeilijker in je dagelijks leven
  • Die vervelende sportblessure komt iedere wedstrijd terug
  • Je hebt elke dag buikpijn en kunt niet meer normaal eten
  • Je slaapt slecht en hebt geen energie meer
  • Je bent vrijwel continu verkouden


Osteopathie laat jou weer functioneren!

Wat jouw klacht ook is, en welke oplossingen je ook al geprobeerd hebt: Osteopathie biedt een bredere blik op gezondheid en dat kan echt een wereld van verschil maken. De osteopaat kijkt niet alleen naar jouw klacht, maar ook naar jouzelf en vooral naar wat jouw lichaam nodig heeft om op eigen kracht te kunnen herstellen. Wij kennen geen standaard recept bij lichamelijke klachten, maar bij elke klacht wordt een behandeling op maat gegeven. In deze website laten we je zien hoe we dit aanpakken in specifieke klachtengebieden.

Van klacht naar kracht!

DIAGNOSE EN BEHANDELING

Hoe komen we tot een juist beeld over je klachten?

Je ervaart je klachten niet altijd op de plaats waar ze vandaan komen. Soms is de oorzaak heel helder, zoals een pijnlijke en dikke enkel als je je hebt verstapt. Vaak is de oorzaak minder duidelijk, zeker als je er al langer mee rondloopt. Waarom herstel je niet? Is de belasting te hoog of spelen er andere zaken? Juist bij langdurige klachten probeert het lichaam toch normaal te functioneren. Dit ‘compenseren’ kan leiden tot uitbreiding van je klachtenbeeld en ook kunnen nieuwe klachten ontstaan.

Osteopathie zet jou terug in je kracht

Jij bent de belangrijkste schakel tot herstel

Jij bent meer dan je klacht. Bij het zoeken naar de oorzaak kijken we naar je hele lichaam, en dat doen we ook voor de weg naar herstel. Alle structuren in het lichaam werken namelijk samen om jou gezond te houden. Daarnaast kijken we ook naar jou als persoon en hoe je leeft en beweegt. Naast het onderzoek en de behandeling door de Osteopaat is ‘gezond leven’ erg belangrijk om goed te kunnen herstellen. Gezond en op de juiste manier eten, voldoende nachtrust, voldoende lichaamsbeweging/sport zijn voorbeelden hiervan.

OSTEOPATHIE

Osteopathie helpt jouw lichaam om goed te kunnen herstellen

De osteopaat onderzoekt en behandelt met zijn handen en osteopathie is daarmee een vorm van ‘manuele therapie’. In het onderzoek gaan we op zoek naar bewegingsverlies of beperkingen in het lichaam. Daar waar minder beweging mogelijk is zal ook de normale functie van die lichaamsweefsels of structuren kunnen verminderen. Echter niet alleen het goed functioneren zal moeilijker worden maar ook het normale weefselherstel verloopt minder goed. Als deze situatie te lang aanhoudt kunnen klachten of blessures ontstaan. De behandeling geeft jou lichaam de ‘ruimte’ het ‘vermogen’ terug om de klachten te kunnen herstellen.

Osteopathische behandeling

Eerst meer bewegingsruimte

Na het onderzoek zal de osteopaat gaan behandelen om je lichaam meer bewegingsruimte te geven en daarmee direct de mogelijkheid tot herstel. De behandeling grijpt in op het klachtengebied zelf maar vaak ook op andere weefsels die in jouw ogen misschien niets met de klachten te maken hebben. Zoals al eerder gezegd kunnen klachten veroorzaakt worden door omstandigheden of in structuren heel ergens anders dan waar jij ze ervaart. Om tot een goed herstel te kunnen komen richt de behandeling zich zeker op de symptomen maar vooral ook op de oorzaak van de klachten. We stimuleren daarbij het ‘zelf-genezend vermogen’ van het lichaam.

Behandeltechnieken

Alle structuren komen aan bod

De Osteopathie kent veel verschillende technieken waarmee we werken op de wervelkolom, de ribben, de spieren en andere bindweefselstructuren maar ook op organen zoals de longen, op de ademhaling en meer algemeen op de lichaamshouding. De techniek kan direct op het weefsel zelf worden uitgevoerd of indirect naar meer dieper gelegen structuren. Voorbeelden van technieken zijn mobilisaties (van botten, gewrichten, bindweefsel en organen), stretch-technieken en manipulaties (vaak in de volksmond benoemd als het ‘kraken’) maar al deze technieken worden heel bewust gekozen en met juiste intensiteit en voorzichtigheid uitgevoerd.

Maak direct een afspraak

"*" geeft vereiste velden aan

Kies je vestiging*

We proberen je binnen 2 dagen een afspraak te bieden. Uitzonderingen in vakantieperioden of door bijzonderheden zoals cursussen