Draait de hele wereld als je opstaat?

DUIZELIGHEIDSKLACHTEN

Wat wil jij weer kunnen doen?
BEL NU
‘Martijn kijkt verder dan de klacht alleen’

Osteopathie en duizeligheidsklachten

Duizelingen zijn erg vervelend, zeker als ze in aanvallen van duizeligheid gedurende langere tijd terug blijven komen. Mensen worden hier onzeker van en durven soms niet meer naar buiten omdat ze bang zijn voor een nieuwe aanval. Heb jij last van duizeligheid? Grote kans dat je klachten heel goed te behandelen zijn. Wacht dan ook niet langer maar maak een afspraak.

De meest voorkomende vorm van duizeligheid is BPPD of ook wel draaiduizeligheid genoemd en die is vaak heel goed en snel te behandelen. Daarnaast zijn er nog andere mogelijke oorzaken van duizeligheid en die zijn net zo vervelend. Laat de duizeligheid in ieder geval onderzoeken want duizelingen zijn een symptoom en geen oorzaak en vaak is er vrij simpel een oplossing te bieden.

Hoe ontstaat duizeligheid?

BPPD (positionele duizeligheid) ontstaat als in de oorblaasjes losgekomen kristallen gaan bewegen in het evenwichtsorgaan. De zenuw geeft verkeerde prikkels door aan de hersenen en je wordt duizelig. De oorzaak is niet altijd duidelijk maar een klap tegen het hoofd, een oorontsteking of slijtage door het ‘ouder’ worden zijn veel genoemde oorzakelijke factoren. Andere mogelijke oorzaken van duizeligheid zijn blokkaden in de nek of verhoogde spanning in de nekspieren, een te lage bloeddruk, voedingstekorten (bloedarmoede door ijzergebrek, tekort aan zouten, lage bloedsuikerspiegel), stress of ademhalingsproblemen maar ook gebruik van medicatie.

PREVENTIE

Wat kun je zelf doen?

Als de oorzaak van de duizeligheid bekend is kun je er rekening mee houden. Een gezonde leefstijl helpt hier al goed aan mee. Niet teveel alcohol drinken, voldoende nachtrust maar ook geregeld bewegen werkt positief op het functioneren van het menselijk lichaam. Een ongezonde leefstijl is direct gerelateerd aan onder meer Diabetes type 2, een verhoogde bloeddruk, hart- en vaatziekten maar ook gewrichtsproblemen. Bij een gevoeligheid voor BPPD zijn specifieke oefeningen vaak nuttig. Tijdens de behandelingen leer je oefeningen om bij klachten te helpen herstellen en om klachten te voorkomen. Je kunt daar direct me starten als de duizeligheid terugkomt.

Ostheopathie & duizeligheid

Wat kan Osteopathie voor je betekenen?

Allereerst helpt de osteopaat je om de oorzaak van de duizeligheid te achterhalen. De intake waarbij de klachten en klachtengeschiedenis worden uitgevraagd geeft hier vaak al een goed inzicht. De osteopaat zal vervolgens een uitgebreid onderzoek uitvoeren voordat de behandeling wordt gestart. De behandeling zal bij de verschillende oorzaken ook bestaan uit andere technieken. Belangrijk is dat de behandeling effectief is en de duizelingen snel herstellen. Wanneer de osteopaat zaken tegen komt die verder onderzoek vereisen dan zal deze eerst doorverwijzen of overleggen met je huisarts.

Wil je meer weten?

"*" geeft vereiste velden aan