Informatie over

Tarieven en vergoedingen

Je hebt geen verwijzing nodig van een arts!
Andere vraag?
'Osteopathie is direct toegankelijk'
Tarieven 2024

Wanneer je de eerste keer met een klacht komt krijg je een uitgebreide intake. Deze bestaat uit een gesprek (anamnese) waarin we dieper ingaan op jouw klachten en de klachtenhistorie maar er kan ook naar andere zaken gevraagd worden om een compleet beeld te kunnen vormen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek en aansluitend vindt ook direct de eerste behandeling plaats. De intake neemt ongeveer een uur tijd in beslag.

Een vervolgbehandeling duurt 30-45 minuten.  De tijd kan verschillen: het gaat er om dat de behandeling afgemaakt wordt. De ene keer zal dat iets sneller zijn dan de andere keer, afhankelijk van de klachten die je op dat moment ervaart.

€ 100,00: intake + eerste behandeling  
€   80,00: vervolgbehandeling                     

De behandeling kan direct worden afgerekend, contant of per pinbetaling. Je ontvangt de nota via email en deze kun je indienen bij je zorgverzekering.

Kom op tijd op je afspraak zodat de gereserveerde tijd volledig kan worden benut.

Het kan zijn dat de gemaakte afspraak een keer niet meer goed uitkomt. Je mag deze natuurlijk annuleren of verzetten maar tot uiterlijk 24 uur voor de geplande behandeltijd. Zonder afmelding wordt de gereserveerde tijd volledig in rekening gebracht als niet nagekomen afspraak.

 

Vergoeding Osteopathie door de zorgverzekeringen

Hoe zit dat?

De zorgverzekeringen vergoeden osteopathie (meestal gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering, wanneer er in het aanvullende pakket wat je hebt gekozen ook een dekking aanwezig is voor alternatieve geneeswijzen èn wanneer de behandeling gegeven wordt door een erkend osteopaat.

Martijn is aangesloten bij het NRO (Nederlands register voor osteopathie) en de NVO (Nederlandse vereniging voor osteopathie) en is daarmee erkend als osteopaat.

Let op: alle zorg die vanuit de aanvullende verzekering voor vergoeding in aanmerking komt, heeft niet met je ‘eigen risico’ te maken en je hoeft daar ook geen extra kosten voor te maken.

Klik op deze link voor een overzicht van de vergoedingen per zorgverzekering: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/osteopathie