De eerste stap

SPIER- EN GEWRICHTSKLACHTEN

Wat wil jij weer kunnen doen?
BEL NU
'fysieke belasting is goed en houdt je spieren en gewrichten sterk'

Osteopathie bij pijnklachten in spieren of gewrichten

Soepel kunnen bewegen is belangrijk voor een goede functie van onze spieren en gewrichten. Meerdere oorzaken kunnen zorgen voor een verlies aan die bewegingen. Denk hierbij aan stijfheid na intensief sporten, eenzijdig beweging op het werk of in de periode na een operatie. Ook oorzaken van binnenuit zoals een verminderde doorbloeding of een verstoring in het zenuwstelsel door bepaalde aandoeningen hebben invloed op je spieren- en gewrichten.

Als de klachten binnen een aantal dagen weer herstellen is er waarschijnlijk niet veel bijzonders aan de hand. Als het langer duurt, dan is er een grote kans dat de klachten gaan uitbreiden. Vaak heeft een bewegingsverlies in één gewricht direct invloed op andere gewrichten en spieren; zo kun je meer en nieuwe klachten krijgen en dit kan leiden tot uitval in je werk of andere activiteiten die je graag doet.
Osteopathie kan hier heel goed helpen!

Oorzaak

Waar komen spier- en gewrichtsklachten vandaan?

Er zijn veel oorzaken die kunnen zorgen voor klachten aan je spieren en gewrichten. Van overbelasting op je werk of door sport tot steeds dezelfde beweging maken zoals bij het omspitten van je tuin. Ook niet bewegen kan een oorzaak zijn, bijvoorbeeld na een operatie of door een chronische aandoeningen als een versleten knie of fibromyalgie. Klachten kunnen kort duren, maar zijn in sommige situaties langdurig of zelfs blijvend. Als klachten langere tijd blijven bestaan, breiden de klachten vaak uit. Je kunt dan in een vicieuze cirkel terechtkomen van steeds minder kunnen doen en steeds meer pijn. Zorg dat je het niet zover laat komen, want vaak is dat niet nodig!

Afspraak maken?
reviews
Na jaren chronische schouderklachten kwam ik bij Martijn. Wat mij opviel is dat hij delen van mijn lijf behandelde die voor mij helemaal niet met mijn schouders te maken hadden. Het ‘oprekken’ was soms niet prettig maar na drie behandelingen was ik vrij van alle pijn en klachten in mijn schoudergewricht.
Sonja (50) - Goes
Klachten voorkomen

Preventieve osteopathische behandeling

Vaak komen klachten in de tijd terug. Naarmate dit vaker gebeurt, ga je het steeds vervelender vinden. Je moet je weer ziek melden of je sport afzeggen… Terugkerende klachten kunnen heel frustrerend zijn en de lol in je dagelijkse activiteiten wegnemen. In plaats van iedere keer wachten tot je klachten weer overheersend worden, kun je beter in tussentijd een behandeling inplannen om daarmee de opbouw van klachten te voorkomen. Een osteopathische behandeling kan vaak snel je pijn wegnemen en klachten verminderen. Dit heeft op korte en lange termijn een positieve invloed op de kwaliteit van jouw leven!

Zelf in actie komen!

Gezond eten en dagelijks bewegen

Daarnaast kun jij zelf ook veel doen! Zorg dat je je hele lichaam (liefst dagelijks) in beweging houdt. Dit kan zijn sporten, maar ook wandelen, fietsen of zwemmen. Een gevarieerde en gebalanceerde voeding is daarnaast belangrijk voor een goed functionerend lichaam. De 80/20 regel is hier een mooi streven; 80% van de week zorg je voor balans, 20% mag je uit de band springen: 100% alleen maar goed bezig zijn is voor de meesten van ons namelijk niet haalbaar. Zorg daarnaast dat je ‘negatieve stress’ zoveel mogelijk buiten de deur houdt want stress brengt je mentaal én fysiek uit balans. Zorg dus goed zoor jezelf!

Wil je meer weten?

"*" geeft vereiste velden aan