Pijnlijke en stijve gewrichten

Reuma

Wat wil jij kunnen blijven doen?
BEL NU
‘Martijn kijkt verder dan de klacht alleen’

Reumatische aandoeningen

Onder de reumatische aandoeningen vallen meerdere ziektebeelden die ons skelet en spier-bindweefselsysteem aantasten. De meeste hiervan zijn chronisch en je kunt er eigenlijk niet meer van genezen. Met een osteopathische behandeling kunnen we wel de klachten verminderen zodat jij minder pijn ervaart, beter kan bewegen en met de informatie en adviezen ook beter weet hoe met de klachten om te gaan. Hiermee zal de kwaliteit van jouw leven zeker verbeteren en dat is veel waard!

De bekendste aandoeningen zijn Reumatische arthritis, fibromyalgie, de ziekte van Bechterew en gegeneraliseerde arthrose. Deze ziektebeelden geven elk hun eigen klachten. Arthrose geeft meestal pijn als de gewrichten belast worden. Arthritis geeft meestal pijn in de nacht. Fibromyalgie of weke-delen reuma betreft vooral pijn in spier, pees en slijmbeurs maar ook de tussenwervelschijven. Bij de ziekte van Bechterew zorgen ontstekingsverschijnselen voor verstijving van de bekkenring en wervelkolom.

Osteopathie & reuma

Oorzaken van reumatische aandoeningen

Het is niet goed bekend waarom mensen reumatische aandoeningen krijgen. Leefstijl lijkt invloed te hebben, zoals roken en overgewicht, naast erfelijke belasting: in sommige families komt reuma veel voor en in andere niet. Al deze aandoeningen zorgen voor pijnklachten, vermoeidheid, toenemend bewegingsverlies en een vermindering van de belastbaarheid. Het steeds terugkerende karakter maakt het normale dagelijkse leven steeds zwaarder en dit maakt het moeilijk om nog ‘positief’ in het leven te kunnen staan.

Wil je meer weten?

"*" geeft vereiste velden aan