nieuws

Osteopathie als 'gamechanger' voor de atleet...

Sportosteopathie in Goes en Burgh-Haamstede
afspraak maken
Osteopathie brengt jouw lichaam terug in evenwicht

Osteopathie helpt atleten vooruit!

Osteopathie is een veelomvattende geneeswijze waarbij de relatie gelegd wordt tussen het bewegingsapparaat en de andere lichaamssystemen. De Osteopaat werkt vanuit de gedachte dat de sporter alleen optimaal kan presteren als er sprake is van een evenwicht in functie binnen het hele lichaam. Atleten maken de afgelopen jaren steeds vaker gebruik van Osteopaten om hen te helpen om tot betere prestaties te komen of bij hulp om van vervelende klachten af te komen. Dit komt omdat de Osteopathie kan helpen bij veel verschillende ‘problemen’ die de prestaties van de atleet kunnen beïnvloeden.   

Voorbeelden van problemen voor een atleet

‘Een lichaam in evenwicht is noodzakelijk’

…een spier nog zo sterk kan zijn, als er geen ruimte is om goed te ‘ademen’ kan het lichaam de spier niet van voldoende zuurstof blijven voorzien en is het onmogelijk om op topniveau te kunnen functioneren. 

Maar ook…

  • Een goede motoriek is alleen mogelijk met een vrij functionerend zenuwstelsel… 
  • Een ‘duur’ sport zoals een triathlon vraagt een perfect functionerend verteringssysteem/ opnamesysteem want zonder de beschikking over voldoende brandstoffen en mineralen ga je de eindstreep van de triathlon niet halen…
  • Een beperking in de onderrug of bekkenring kan leiden tot een acute hamstring ruptuur… 
  • Een perfecte golfswing kan alleen als je vrij kunt bewegen van je tenen tot je ellebogen en alles hier tussenin…
De Osteopaat kijkt verder dan alleen je klacht

Laat het hele lichaam optimaal functioneren

De Osteopaat beschikt over een groot arsenaal aan technieken en de kennis om daarmee het lichaam weer zo goed mogelijk terug in het juiste evenwicht te krijgen. In de behandeling werken we in de Osteopathische behandeling vaak op spieren en bindweefsel, we manipuleren de wervelkolom en werken op spanningen rondom de organen. Ook stimuleren we het zenuwstelsel, de ademhaling en we beoordelen je voeding. Kortom op alle onderdelen en systemen binnen het menselijk lichaam kunnen we direct of indirect inwerken.  

Jouw persoonlijk record is het belangrijkste doel...

Behandelingen Osteopathie gaan jou helpen die te bereiken!

De Osteopaat werkt steeds vanuit de gedachte dat een vrij bewegelijk lichaam in een juist evenwicht kan komen tot topprestaties, maar ook in staat is om zelf goed te herstellen na een overbelasting. Een overbelasting zoals een wedstrijd maar ook een intensieve training kunnen worden gezien.  

Dus als jouw lichaam het zelf ‘even’ niet voor elkaar krijgt is de Osteopaat de juiste behandelaar voor jou! 

OSTEOMOTION BRENGT JE VAN KLACHT NAAR KRACHT!

 

Meer weten?

"*" geeft vereiste velden aan