nieuws

Waarom bewegen zo belangrijk is!

Wat doe jij er aan om gezond te blijven?
afspraak maken
‘bewegen is eerste levensbehoefte’

Osteopathie in Goes en Burgh-Haamstede

Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt, welk gewicht, of je goed kunt sporten of niet maar een actieve levensstijl zorgt voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.  Het maakt dat je beter in je vel zit, meer weerstand hebt zowel lichamelijk als mentaal, het helpt je om een gezond lichaamsgewicht te bereiken maar ook dat je botten en spieren sterk en belastbaar blijven, het voorkomt het risico op serieuze klachten als hart- en vaatziekten, en zo zijn er nog veel meer voordelen te noemen. Dus waarom beweeg jij nog te weinig? 

Waarom bewegen we dan toch zo weinig?

‘Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk’

Ondanks alle voordelen zien we in de praktijk dat slechts tweederde van de volwassen mannen en de helft van de volwassen vrouwen toekomen aan de minimale aanbevolen hoeveelheid lichaamsbeweging. Er zijn allerlei argumenten die worden aangedragen zoals; tijdgebrek, geen zin, kost zoveel moeite, ik beweeg al genoeg op mijn werk, etc…etc… maar hiermee help je jezelf niet! Te weinig lichaamsbeweging kan een negatief effect hebben op je gezondheid dus wacht niet langer maar ga starten met regelmatig bewegen want ook jij wil toch gezond ouder worden?

Regelmatig bewegen heeft alleen maar voordelen!

Redenen om te starten met bewegen

Hieronder hebben we een aantal voorbeelden van regelmatige fysieke inspanning benoemd;

  1. Een goed getraind lichaam is beter bestand tegen lichamelijke klachten en beter bestand tegen ziekten,
  2. Het zorgt er voor dat je je spieren en je botten goed belastbaar houdt,
  3. Het zorgt dat je ‘beter in je vel’ zit,
  4. Het houdt je hersenen en geheugen sterk,
  5. Het zorgt er voor dat je beter slaapt,
  6. Het zorgt voor een betere nachtrust,
  7. Het helpt je een gezond gewicht te behouden,
  8. Veel sportvormen zijn een goede sociale activiteit.
Hoe start ik op de juiste manier?

Osteopathie en bewegen

Als Osteopaat kan ik helpen  en adviseren hoe jij het best kunt gaan starten met bewegen, waar je op moet letten, hoe je de belasting gaat opbouwen zonder je lichamelijke balans kwijt te raken. Sporten en bewegen zijn goed mits goed opgebouwd want je wil wel de voordelen eruit halen en niet allerlei klachten te maken krijgen. Maak daarom een afspraak zodat ik jou kan helpen op welke manier jij het best je fysieke activiteiten op een veilige manier kan opbouwen.

Ook kan ik je helpen als je al met lichamelijke klachten of andere aandoeningen te maken hebt. Is je lichaam belastbaar genoeg om te starten of is het beter om voorbereidend eerst een of twee behandelingen te krijgen. Met deze behandelingen zal ik je hele lichaam onderzoeken en ‘vrij’ maken waar nodig zodat het risico op vervelende blessures geminimaliseerd worden.

Meer weten?

"*" geeft vereiste velden aan