t 06 29511157 | info@osteomotion.nl |

Osteomotion Nieuws

Update Corona (19-12-2021): Osteopaten mogen blijven werken!

De nieuwe maatregelen die gelden van 19 december tot 14 januari 2021 hebben geen gevolgen voor de Osteopathie. Contactberoepen die zorg verlenen en vallen onder de Wkkgz mogen de zorgverlening blijven voortzetten en zonder beperkingen t.a.v. de openingstijden. Alle afspraken die al zijn gepland mogen dus gewoon doorgaan.

Blijf gezond en tot snel op de afspraak.

Lees meer

Update 03-11-2020, contact beroepen worden niet beperkt

Afgelopen dinsdag zijn de aanscherpingen van de coronamaatregelen door de overheid bekend gemaakt. Vooralsnog mogen contact-beroepen en daarmee ook Osteopaten normaal blijven functioneren.

In verband met Covid-19 wil ik je vragen om vooraf telefonisch contact op te nemen wanneer je een/meerdere van de volgende symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, hoesten of niesen, keelpijn, verhoging of koorts, onbekende kortademigheid, reuk/smaakverlies, intense vermoeidheid.

Het kan zijn dat we de behandeling dan beter uitstellen naar een latere datum.

Lees meer

Osteopathie mag weer opstarten vanaf 11 mei 2020!

Vanaf maandag 11 mei 2020 zijn jullie weer welkom in de praktijk en veel mensen hebben al aangegeven dat het wel tijd is ook.

Natuurlijk zal ik met de nodige voorzorg gaan starten maar het is ook belangrijk dat we eerlijk naar elkaar zijn om onnodige risico’s te voorkomen. Voorafgaand aan iedere behandeling gelden de volgende aandachtspunten:

  • Heb je een of meerdere van de volgende (ook milde) symptomen; neusverkoudheid of hoesten,
Lees meer

CORONA UPDATE: Kun je nog behandeld worden in een osteopathie praktijk?

Het advies luidt dat osteopathie tot nader order alleen is nog toegestaan voor patiënten waarbij het uitstellen van de behandeling zou kunnen leiden tot irreversibele achteruitgang van het functioneren. In dat geval zal er overleg moeten plaatsvinden met een (huis)arts waarbij duidelijk wordt gemaakt dat:
– Er sprake is van dreiging tot irreversibel achteruitgang van functioneren.
– Osteopathie een face-to-face behandeling is.
– Vooraf wordt gescreend op symptomen die zouden kunnen wijzen op Covid-19 (verhoging,

Lees meer

NIEUW: online videoconsult Osteopathie

Vanaf nu is er ook de mogelijkheid om een online videoconsult af te nemen. Zeker passend in deze tijd waarin het Corona virus ons dagelijks leven steeds meer inperkt maar ook passend bij de mogelijkheden en ontwikkelingen op ICT gebied.

Op afstand is het al heel goed mogelijk om je klachten uit te vragen en op basis van die gegevens een goed advies te geven. Daarnaast kunnen we je ook voorzien van nuttige oefeningen.

Lees meer

Hardlopen zonder blessures? Het kan, als je met een aantal zaken rekening houdt.

De 5 fouten waardoor je steeds weer tegen die vervelende blessure ‘oploopt‘. 
Vol goede moed om weer conditie op te bouwen? Genoeg van die extra kilo’s? Wil je kijken of het je lukt om over 3 maanden klaar te zijn om een marathon te kunnen lopen?  Sporten is gezond, maar als je impulsief eraan begint loop je ook een groot risico om blessures op te lopen. Zelfs al zorg je voor een goede warming-up en volg je een goed schema dan nog is een eerste vereiste dat je er fysiek klaar voor bent.

Lees meer

De beste wensen voor een gezond 2018!

Ik wens iedereen een goed begin van 2018 maar wanneer je toch lichamelijke klachten ervaart? Osteopathie helpt!

  • Als osteopaat behandel ik met manipulatieve technieken, net zoals bijvoorbeeld de manueel therapeut of de chiropractor.
  • Als osteopaat zoek ik ook naar bewegingsverlies in de verschillende weefsels in het lichaam, net zoals bijvoorbeeld de fysiotherapeut en de manueel therapeut.
  • Als osteopaat heb ik aanvullende kennis opgedaan om andere weefsels te betrekken in het onderzoek en de behandeling.
Lees meer

Sportspreekuur in Goes

  • Heb je klachten tijdens of na sporten?
  • Heb je last van een langdurige blessure?
  • Vraag je je af of je verstandig bezig bent wat betreft de mate van sportbelasting of opbouw in trainingsintensiteit?

Op dinsdagavond van 19.00-20.00 hou ik sportspreekuur.  Je bent welkom om hier vrij gebruik van te maken. Je kunt dan je vragen kwijt en ik zal je door middel van een korte anamese en onderzoek goede informatie en advies geven over je klachten en hoe je daar het best mee om kunt gaan.

Lees meer